• Home
  • Agenda
  • SJAVOE'OT 2018 - 119 MINISTRIES NEDERLAND

SJAVOE'OT 2018 - 119 MINISTRIES NEDERLAND

Categorie
119 Ministries Nederland
Datum
2018-05-18 20:00 - 2018-05-21 16:00
Locatie
De Betteld

 


SJAVOE'OT CONFERENTIE 2018


Ook dit jaar organiseert 119 Ministries Nederland een conferentie in het weekend van Sjavoe'ot, van vrijdag 18 tot en met maandag 21 mei 2018. Tijdens deze conferentie is er gelegenheid om gelijkgezinden te ontmoeten en JHWH groot te maken in gebed, zang en verwondering over Zijn Woord onder andere door diepgaande Bijbelstudies die worden gegeven door Tony Robinson en Fred Jacobs.


PROGRAMMA SJAVOE'OT CONFERENTIE 2018

Onderwerpen van seminars binnenkort online

  Vrijdag (18 mei)   Sjabbat (19 mei)   Zondag - Sjavoe'ot (20 mei)   Maandag (21 mei)
  9:00 -   9:30     Gebedstijd   Gebedstijd   Gebedstijd
  9:30 - 10:00     Koffie/thee/limo   Koffie/thee/limo   Koffie/thee/limo
10:00 - 12:00     Seminar 2   Seminar 5   Seminar 8
12:00 - 14:00     Lunch   Lunch   Lunch
14:00 - 15:30     Seminar 3   Seminar 6   Seminar 9
15:30 - 16:00     Praise/Worship Trianka & Band  en Tony & Tina     Praise Trianka & Band
16:00 - 19:30     Vrije tijd   Vrije tijd    
19:30 - 20:00 Koffie/thee/limo   Koffie/thee/limo   Koffie/thee/limo    
20:00 - 21:30 Seminar 1   Seminar 4   Seminar 7    
21:30 - 22:00 Praise/Worship Trianka & Band     Praise/Worship Tony & Tina    

SEMINAR THEMA'S

Seminar Dagdeel Spreker Thema
Seminar 1 Vrijdagavond Tony Robinson Methodes voor Torah Studie
Seminar 2 Sjabbatochtend Tony Robinson Verbindingen Torah, Profeten en NT
Seminar 3 Sjabbatmiddag Fred Jacobs Torah van Genesis t/m Openbaring
Seminar 4 Sjabbatavond Tony Robinson Omertelling volgens Juda
Seminar 5 Zondagochtend (Sjavoe'ot) Tony Robinson Sjavoe'ot en discipelschap
Seminar 6 Zondagmiddag (Sjavoe'ot) Tony Robinson Torah vs "Vrij van de Wet" - Deel 1
Seminar 7 Zondagavond (Sjavoe'ot) Tony Robinson Torah vs "Vrij van de Wet" - Deel 2
Seminar 8 Maandagochtend Fred Jacobs Wie is Israël - Deel 1
Seminar 9 Maandagmiddag Fred Jacobs Wie is Israël - Deel 2

SPREKERS

TR

Tony Robinson nam in 1980 Jesjoea aan als zijn Redder. Hij studeerde toen aan de Universiteit van Illinois en was bezig met zijn Bachelorsgraad in scheikunde. Niet lang daarna werd hij leider van een kleine Bijbelstudiegroep en aanbiddingsleider in zijn gemeente. In 1984 ontmoette Tony zijn toekomstige bruid, Tina.

In 1987 reisden ze naar Kansas waar Tony een Mastersgraad in de scheikunde behaalde. Van 1987 - 1997 waren Tony en Tina betrokken bij de oprichting van drie Vineyard Christian Fellowship gemeentes. Van 1997 - 1999, diende hij als Aanbiddingspastor en oudste in Charlotte, NC. Tijdens die periode mocht Tony, door de genade van Adonai, het herstel van God zien door middel van de Messiaanse beweging. Sinds die tijd hebben Tony, Tina en hun vier kinderen een sterke basis in hun geloof in Jesjoea gelegd door het bestuderen van de Torah. Voortkomend uit zijn intensieve studie naar de Hebreeuwse wortels schreef Tony een artikel getiteld “The Restoration of Torah” (‘het herstel van de Torah). Van daaruit werd de bediening “Restoration of Torah” geboren (www.restorationoftorah.org). Tony maakt gebruik van Thematische Analyse, een oude Joodse techniek voor het bestuderen van de Schrift. Hij gebruikt die methode als uitgangspunt voor zijn eigen inzichten en voor zijn onderwijs uit de Schrift. In het onderwijs van Tony ligt de nadruk op:

1) Onderwijzen dat de Torah een basisdocument is voor geloof en praktijk
2) Laten zien dat het Oude en Nieuwe Testament elkaar aanvullen en in harmonie zijn.
3) Mensen helpen om de Bijbel thematisch te bestuderen
4) De Messiaanse waarheid ontdekken in het Oude Testament ten aanzien van de dood, begrafenis en opstanding van Jesjoea in drie dagen
5) Mensen helpen begrijpen wat het belang is van het Brandoffer voor hun leven nu
6) Laten zien wat de werkelijke betekenis is van wat Paulus bedoelde toen hij zei dat we vrij zijn van de Wet.

Momenteel is Tony leider van de gemeente Beit Israel Hebraic Community in Chattanooga,TN. Daarnaast is Tony actief in het leiden van de aanbidding en schrijft hij Messiaanse liederen waarin de Torah wordt gevierd voor Messiaanse gemeentes.

   
fred jacobs 1 Fred Jacobs was in 2011 nog een atheïst die voor eens en voor altijd wilde bewijzen dat God niet bestond door Genesis 1-11 onderuit te halen met wetenschappelijke argumenten. Na intensieve studie van het begin van de Bijbel, verbreedde hij zijn blik naar de rest van Gods Woord, en ontdekte dat Jesjoea de Torah volgde, en zijn volgelingen onderwees hetzelfde te doen. Fred is gepassioneerd om de ontdekkingen die hij doet en heeft gedaan door te geven om anderen daarmee tot zegen te zijn. 

MUZIEK

Ook dit jaar verzorgt Trianka & Band de muzikale omlijsting van onze Sjavoe'ot conferentie.


CONFERENTIEKOSTEN

Dit jaar rekenen wij geen conferentiekosten in de hoop daarmee de conferentie voor iedereen toegankelijk te maken. Iedereen die de conferentie bezoekt zal begrijpen dat er de nodige onkosten worden gemaakt (zaalhuur, onkosten organisatie, reis- en verblijfkosten sprekers). Wij vertrouwen erop dat iedereen naar vermogen zal bijdragen in het dekken van de te maken kosten.


OVERNACHTINGEN

Wij moedigen u aan om tijdens de gehele conferentie aanwezig te zijn op De Betteld. Daarvoor zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden. Op de reserverings website kunt u de verschillende mogelijkheden bekijken. Het is belangrijk dat u uw accommodatie zelf regelt. 119 Ministries heeft daarin geen bemiddelende rol.


REGISTRATIE

Wij willen dit jaar weer heel graag de grote zaal van De Betteld huren, hiervoor wil de Betteld wel weten hoeveel gasten er zullen komen. Het is daarom belangrijk dat u zich registreert (REGISTRATIE) zodat wij een realistisch beeld hebben van het aantal mensen dat zal komen, en daarop kunnen inspelen.


LOCATIE CONFERENTIE

Conferentiecentrum De Betteld   telefoon: 0314 627 200
Aaltenseweg 11   mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
7021 HR Zelhem   web: www.betteld.nl

SJAVOE'OT CONFERENTIE IS VAN EN VOOR IEDEREEN!

Wij zijn enorm gezegend dat de bedrijven Media4Christ en Patch Audio afgelopen jaar bereid waren om kosteloos het geluid en video opnamen voor hun rekening te nemen en hieraan hun tijd te geven. Ook dit jaar hopen wij dat deze beide bedrijven weer van de partij zullen zijn.

Waarom deze informatie?
Het zal je niet verbazen dat de totale conferentie kosten afgelopen jaar ruim € 13.000 bedroegen. Aankomende Sjavoe'ot zullen wij daar wederom overheen gaan. Dankzij de vrijwillige medewerking van Media4Christ en Patch Audio hebben wij Sjavoe'ot financieel wederom positief kunnen afronden. U begrijpt dat wij dit niet jarenlang van deze twee bedrijven kunnen verwachten dat het kosteloos blijft.

Wilt u overwegen om 119 Ministries Nederland maandelijks te ondersteunen zodat:

  • de conferentie kosten dekkend zijn en de kwaliteit die je van 119 Ministries mag verwachten kan worden gehandhaafd,
  • we ons werk mogen uitbreiden.

Wilt u een gift geven die specifiek is bedoeld voor de conferentie, voeg dan de vermelding 'Gift Sjavoeot 2017' toe.

Ons rekeningnummer is: NL09 RABO 0313 572 569 ten name van Stichting 119 Ministries Nederland.


OPROEP!

Om de kinderdienst mogelijk te maken zijn er nog vrijwilligers nodig! Er hebben zich slechts enkele aangemeld en om ervoor te zorgen er voldoende begeleiding voor uw en onze kinderen zijn we nog op zoek naar meer vrijwilligers. Daarnaast willen we ook dat de reeds opgegeven vrijwilligers zelf ook een aantal seminars kunnen bijwonen. 

De onderdelen voor het ochtend programma zijn uitgewerkt, deze hoeven enkel uitgevoerd en ondersteunt te worden. Voor de middagen gaat het om begeleiding van een activiteit of toezicht op het spelen, hier mogen zich eventueel ook tieners voor opgeven.

Wil je meehelpen? Opgeven kan door dit aan te geven op het registratieformulier of als je je al opgegeven hebt via:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


TIENERS

In de ochtend van Sjavoe'ot (zondag) zal er een seminar zijn voor tieners, welk wordt verzorgt Arthur.

Arthur Bukman werd niet met het geloof opgevoed, maar geloofde al in God toen hij jong was. Hij maakte op jonge leeftijd op een kinderlijke manier kennis met bijbelverhalen, zowel op school als bij zijn oom en tante. De bijbelverhalen spraken nog niet echt tot zijn persoonlijke leven, en waren voor hem meer interessante geschiedenisverhalen. Arthur: "Ik heb echt in de wereld geleefd waar geen God en wil van God voor de mens is. De wijze Salomo noemt alles ‘’ijdelheid en leeg‘’ als God er niet bij betrokken is. En dat is een treffende omschrijving." Arthur wist niet dat je met God een levende relatie kan hebben, tot hij 7 jaar geleden in aanraking kwam met de principes van de bijbel en torah tijdens zijn opleiding tot outdoor-coach (de leraren onderwezen daar vanuit Bijbelse principes). De opleiding had veel impact op hoe hij naar het leven keek en ging kijken. Later begon hij deze principes als waarheid te zien en de bron ervan te erkennen (de bijbel). Toen kreeg Hij een relatie met God. Vanaf dat moment ging hij de sjabbat en de feesten vieren. Dat was een grote omslag in het leven van Arthur. Hij kreeg een grote passie om de bijbel te onderzoeken en die passie heeft hij nog steeds. ‘’Het waren dag en nacht studies ‘’ zegt hij. Nu heeft hij een hart gekregen om de ‘’goede boodschap’’ te delen met alle mensen. Om de waarheid van Jesjoea en Torah vanuit liefde te delen door de Heilige Geest. Arthur: ‘De wederkomst is nabij, en we moeten een eenheid worden in de waarheid’. We moeten Gods prioriteiten voorop stellen. ‘What are we living for and spending our daily time on?’


KINDERPROGRAMMA

Dit jaar willen meer vorm geven aan het kinderprogramma zodat wij ook onze kinderen tijdens dit weekend iets mee kunnen geven over God, Zijn Woord en Sjavoe’ot. In de ochtend wordt een kinderdienst aangeboden voor kinderen van circa 4-11 jaar. We zullen wat liedjes zingen, er wordt een verhaal verteld en een bijpassende knutsel of opdracht (op leeftijdsniveau) gemaakt.  Ook zorgen we voor wat te drinken en wat fruit, en mochten we nog tijd over hebben gaan we uiteraard nog even spelen! In de middag zal het kinderprogramma bestaan uit een leuke activiteit.

Wanneer we met het kinderprogramma in de speeltuin gaan spelen of een andere buitenactiviteit is zorgen we voor voldoende toezicht op de jongere kinderen zodat de ouders met een gerust gevoel een seminar kunnen volgen. 

Dit jaar bieden we een concreet kinderprogramma aan voor kinderen van circa 4-11 jaar. In ieder geval in de ochtenden staat er al een leuk programma klaar, hierin staat de Bijbeltekst Psalm 119:105 centraal:  'Uw Woord is een Lamp voor mijn voet en een Licht op mijn pad'

Dit splitsen we uit in 3 thema's:
Dag 1: Een Lamp
Hier leren we vanuit Psalm 119:105 dat Gods Woord een Licht is dat ons Het pad laat zien

Dag 2: Een Gebruiksaanwijzing
Hier gaat het over de 10 geboden (Thora) en hoe die als onze gebruiksaanwijzing dienen

Dag 3: Een Helper
Hier zal het gaan over hoe de Heilige Geest een Helper is om ons een licht te laten zijn

Om met uw kinderen alvast in de stemming te komen, via deze link vindt u de liedjes die we tijdens de kinderdienst zullen zingen: https://bit.ly/2rKembL (ook leuk als ze de liedjes al een beetje kennen)

Voor de middagen hopen wij nog een leuke activiteit aan te kunnen bieden, eventueel aansluitend op de thema's. Wij zullen u voor het weekend nog een e-mail sturen met meer informatie over het verloop en de tijden van de kinderdienst. 

 


CRÈCHE

Dit jaar zal er ook weer een ruimte zijn waar er met de baby’s en peuters even rustig gespeeld kan worden. Bij voldoende vrijwilligers willen wij hier een begeleide crèche van maken zodat er door beide ouders een seminar gevolgd kan worden. Wanneer dit mogelijk is zullen we dit ook via de site en bij de programma posters bekend maken.


KLEINE LETTERTJES

Ontbijt, lunch en avondeten

U moet zelf uw ontbijt, lunch en avondeten verzorgen.

Conferentiecentrum de Betteld kan eventueel catering verzorgen, maar vanwege de sjabbatten moedigen wij dat niet aan. (zie catering, voor prijzen zie het inschrijfformulier van de Betteld)

 
   
Flyers en overige producten
In verband met de Sjabbatten worden er van vrijdag tot en met zondag geen producten verkocht of aangeboden. Wij willen u vriendelijk doch dringend vragen om tijdens de conferentie geen producten/artikelen en eigen flyers of ander reclamemateriaal via tafels, stoelen of dergelijke te verspreiden of op te hangen of te verkopen. Zie Standverhuur.  
   
Standverhuur
Op maandag stellen wij een aantal tafels beschikbaar voor stands. De kosten per tafel/stand zijn € 25,00, te betalen via bankoverschrijving aan Stichting 119 Ministries Nederland. Heeft u geen stand dan is verkoop of verspreiding niet toegestaan.  
   
Catering e.d.
119 Ministries Nederland streeft ernaar om waar mogelijk de sabbatsrust in ere te houden. Daarom moedigen wij het niet aan om andere mensen voor ons te laten werken op de wekelijkse sjabbat en de sjabbat van Sjavoe'ot (zondag).Wij hebben echter geen invloed op de werkzaamheden die verbonden zijn aan de campingvoering van De Betteld. Wij hebben er dan ook geen invloed op dat de snackbar en campingwinkel op die dagen zijn geopend. Wij zijn er echter van bewust dat er ook daggasten en gasten zullen komen die gebruik maken van het overnachten in de herberg, voor wie het lastig is om voor eten te zorgen gedurende het hele weekend. Wij moedigen u dan ook aan om daggasten en mensen die zelf geen gelegenheid tot koken hebben, uit te nodigen voor de lunch en/of het avondeten. Het is een prachtige gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen en mogelijk ontstaan hieruit diepgaande vriendschappen.
 

REGISTRATIE VOLGORDE:

1. Registratieformulier conferentie insturen (link hieronder)

2. Camping/chalet/overnachting reserveren (reserveren)

KLIK OP ONDERSTAANDE LINK VOOR:

REGISTRATIE SJAVOE'OT 2018

REGISTRATIE VERPLICHT

 
 

Alle data

  • Van 2018-05-18 20:00 tot 2018-05-21 16:00

Powered by iCagenda

Contact gegevens

Postadres:    

Stichting 119 Ministries Nederland

De Opslach 5

8934 DB  Leeuwarden

Nederland  

   

RSIN nr. 

K.v.K. nr.

IBAN Rekeningnr.

BIC

ANBI Status 

856754134

66924251

NL09 RABO 0313 572 569

RABONL2U

ja

 


 

Hebrew Roots Map Europe